Aanmelding PlattelandsParlement gestart

Op zaterdag 17 juni vindt van 10.00-16.00 uur het PlattelandsParlement plaats in de gemeente Bronckhorst. Aanmelden kan nu!

Klik hier voor het programma en het digitale aanmeldingsformulier.   

Eric van Oosterhout, burgemeester van Emmen, is dagvoorzitter. Op het programma staat o.a. een film over 'Optrommelen': een methodiek die dorpsfemme Femke Heythekker inzet in o.a. Drentse dorpen en die anderen wellicht weer kunnen gebruiken om in eigen dorp of kern aan de slag te gaan. Thema's deze dag zijn wonen en zorg; economische vitaliteit en organisatievormen, Omgevingswet, kracht van dorpen en inwoners, toekomstbestendige dorpshuizen en dorpsorganisaties. De P10 sluit bij deze dag aan met een kennisbijeenkomst Stad en Ommeland, workshops zijn ook voor deelnemers aan het PlattelandsParlement toegankelijk.  

Het PlattelandsParlement is een gratis festival voor inwoners van dorpen, kleine kernen en wijken, Tweede Kamerleden, fractieleden, politici, ambtenaren, bestuurders en overige betrokkenen, actief op het maatschappelijke, sociaal-economische en fysieke veld. De dag levert een Gespreksagenda op die leidend is voor de gesprekken tussen LVKK en bestuurlijk en politiek 'Den-Haag'.