Dorpsvernieuwingsprijs


De jury van de Dorpsvernieuwingsprijs kan aan de slag. 28 dorpen hebben zich dit jaar aangemeld voor de prijs. De Nederlandse Dorpsvernieuwingsprijs is een initiatief van de LVKK en wordt ondersteund door het Ministerie van BZK.

Meer aanmeldingen dan ooit van dorpen die werken aan het realiseren van eigen voorzieningen. Voorzieningen die belangrijk zijn voor de leefbaarheid van het dorp omdat ze bijdragen aan duurzaamheid, getuigen van visie op langere termijn, innovatief zijn, of bijdragen aan een groter netwerk met bovendorpse belangen. Benieuwd waar de inwoners van de dorpen zich samen sterk voor maken? Bekijk dan het overzicht van de leefbaarheidsprojecten in de 28 dorpen.

5 april maakt de jury bekend welke drie dorpen finalist zijn. Dan volgt een bezoek aan alle dorpen. Aan de Dorpsvernieuwingsprijs is een geldbedrag verbonden van €2500 voor de winnaar en €1000 en €500 voor de dorpen die op de tweede en derde plaats eindigen. Met het bedrag kunnen mooie initiatieven weer verder geholpen worden. De winnaar van de Dorpsvernieuwingsprijs neemt ook deel aan de Europese Dorpsvernieuwingsprijs. 

Winnaar van de Dorpsvernieuwingsprijs 2015 was Hoonhorst. 23 september maakt de jury, bestaande uit Joke Abbring (Hogeschool Arnhem Nijmegen; HAN Centre of Expertise Krachtige Kernen); Koos Steenbergen (Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties; Directie Democratie en Burgerschap) en Nicole Rietvelt (Programmamanager DOEN) bekend wie Hoonhorst opvolgt en winnaar is van de Dorpsvernieuwingsprijs 2017!