Festival WDHZW!


Op zaterdag 25 maart vindt in Amersfoort het festival We Doen Het Zelf Wel! plaats. Een festival voor actieve burgers, die het heft in eigen hand nemen en samen iets moois maken van hun stad of dorp.

De LVKK is partner van het festival met hoofdgast Jan Terlouw en met Marjan Minnesma, Arjo Klamer, Gabriel van den Brink, Tine de Moor en vele andere bekende sprekers!  Voor iedereen die vóór een toekomst is waar het Touwtje van Terlouw weer uit de deur hangt. Ook zijn er de bijzondere verhalen van Lokale Helden. Zij vertellen in heel persoonlijke verhalen hoe ze actief werden en samen met anderen nieuw leven brachten in hun dorp, buurt of stad.

Op het festival vind je de beste experts voor juridisch, financieel en bedrijfsmatig advies. Workshops over crowdfunding, conflictbeheersing, een plan schrijven en veel meer handige tips, tricks en trainingen. En de mooiste burgerinitiatieven voor zorg, energie, groen, leefbaarheid en meer die je gaan inspireren. Een feestelijk dag met muziek en vertier!
Donatie op locatie. Jawel,! tijdens het festival kun je geld scoren voor een goed initiatief. Het VSBfonds gaat tijdens het festival nl. ‘live’ donaties van maximaal € 10.000,- toekennen.

Je ideeën voor een initiatief aanscherpen kan ook. Heb jij een geweldig idee of initiatief waarover je van gedachten wilt wisselen met fondsen en experts? Of heb je behoefte aan concreet advies en goede tips? Dan is dit je kans! VSBfonds, KNHM, Stichting DOEN, Fonds1818, Nederland Zorgt Voor Elkaar, de SESAM Academie en de vormgevers van Studio Kiem en the Brave Box zitten tijdens het festival klaar om nieuwe, creatieve of innovatieve projecten in dorpen en steden een kans te geven. 
Je kunt kiezen uit bijna veertig workshops over o.a. crowdunding, fondsenwerving, vastgoedaankoop- en beheer of storytelling, er zijn inspiratiemeetings en je kunt mee op Wijksafari door het Soesterkwartier. De workshops zijn pragmatisch en interactief, dus je kunt er direct mee aan de slag. Bekijk het programma hier.

En verder... de uitreiking van de Gouden Kern met Pit; de feestelijk oprichting van Nederland Zorgt voor Elkaar; de Tafel van Natasja (talkshow); televisie opnames door Human voor het festival highlights programma op NPO2. En natuurlijk muziek! Want wat is een festival zonder muzikanten en artiesten!

Nog even op een rij: Festival We Doen Het Zelf Wel, zaterdag 25 maart, Rijtuigenloods Amersfoort, van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Bestel hier je ticket!