Goed Voor Elkaar Dorp Hollandscheveld


Hollandscheveld is met circa 4.500 inwoners het grootste dorp van de gemeente Hoogeveen. Hier is Dorpscoöperatie Hollandscheveld Verbindt actief en worden formele en informele zorg in de dagelijkse praktijk aan elkaar gekoppeld. Spin in het web is dorpsregisseur Jacomijn de Jong. Maar de dorpscoöperatie pakt meer aan dan zorg alleen. Wonen bijvoorbeeld. Uit een enquête bleek dat er behoefte is aan circa 70 woningen of wooneenheden om samen te wonen in een woonhof, waar plek is voor meerdere generaties en waar ‘omzien naar elkaar’ vanzelfsprekend is.

‘Vrijwilligers en professionals met elkaar verbinden, vergroot de kwaliteit van de zorg’  

Gemeenschapskracht komt tot bloei als bewoners zelf de verantwoordelijkheid nemen én krijgen voor de toekomst van hun eigen dorp of wijk. In sommige dorpen komt het maar niet van de grond, in andere dorpen is het niet te stuiten. Wat maakt dat verschil? Of: wie maakt het verschil? Elf dorpen laten in de publicatie Goed Voor Elkaar Dorpen op onze site (en in print verkrijgbaar via de provinciale verenigingen), zien hoe zij het doen.

Deze zomer nemen we je digitaal mee langs alle elf dorpen. Iedere week passeren we een nieuw dorp met verhalen over successen, knelpunten, maar vooral over veel energie, veerkracht en gemeenschapszin. Samen schouders eronder, zaken zien te bereiken. Laat je deze zomer inspireren. Volg ons op LinkedIn (@LVKK), Twitter (@LVKK_NL) of Facebook (deLVKK) en reis mee. Deze week: Hollandscheveld.