Goed Voor Elkaar Dorp Kloosterburen


Deze zomer bezochten we al zes Goed voor Elkaar Dorpen in heel Nederland. Vandaag reizen we af naar het Groningse Kloosterburen. Het kloppend hart van het dorp wordt gevormd door Coöperatie Klooster&Buren. Hier, in het voormalige bejaardentehuis wonen nu verschillende generaties. Er zijn zo’n 55 appartementen waarvan er 45 bewoond zijn. De coöperatie bestaat uit ongeveer 300 leden en 60 vrijwilligers. Naast ‘t Olde Heem (het voormalige bejaardentehuis), zijn de Nicolaaskerk (nu cultuurhuis), de kloostertuin en de boerderij door de coöperatie verworven. Binnen de coöperatie Klooster& Buren werkt men met de visie dat ieder mens uniek is, eigen behoeften en wensen heeft, en de regie over zijn of haar leven heeft en houdt.

‘Dat wat van waarde is, zeker stellen voor de gemeenschap'.

Gemeenschapskracht komt tot bloei als bewoners zelf de verantwoordelijkheid nemen én krijgen voor de toekomst van hun eigen dorp of wijk. In sommige dorpen komt het maar niet van de grond, in andere dorpen is het niet te stuiten. Wat maakt dat verschil? Of: wie maakt het verschil? Elf dorpen laten in de publicatie Goed Voor Elkaar Dorpen op onze site (en in print verkrijgbaar via de provinciale verenigingen), zien hoe zij het doen.

Deze zomer nemen we je digitaal mee langs alle elf dorpen. Iedere week passeren we een nieuw dorp met verhalen over successen, knelpunten, maar vooral over veel energie, veerkracht en gemeenschapszin. Samen schouders eronder, zaken zien te bereiken. Laat je deze zomer inspireren. Volg ons op LinkedIn (@LVKK), Twitter (@LVKK_NL) of Facebook (deLVKK) en reis mee. Deze week: Kloosterburen.