Goed Voor Elkaar Dorp Luttenberg


Vorige week bezochten we in de serie Goed voor Elkaar Dorpen, Kloosterburen. Vandaag reizen we af naar een ander Overijssels Dorp: Luttenberg. Het dorp heeft altijd al een hechte gemeenschap heeft gehad. De gemeenschapszin brengt veel. De afgelopen decennia zijn er mooie gezamenlijke inspanningen geleverd. Om met twee voorbeelden te beginnen: in 2009 is een sportaccommodatie gerealiseerd en in 2013 is gemeenschapscentrum Elckerlyc vernieuwd.

‘We zeggen in Luttenberg nooit dat iets is mislukt: het proces is anders gelopen!’

Gemeenschapskracht komt tot bloei als bewoners zelf de verantwoordelijkheid nemen én krijgen voor de toekomst van hun eigen dorp of wijk. In sommige dorpen komt het maar niet van de grond, in andere dorpen is het niet te stuiten. Wat maakt dat verschil? Of: wie maakt het verschil? Elf dorpen laten in de publicatie Goed Voor Elkaar Dorpen op onze site (en in print verkrijgbaar via de provinciale verenigingen), zien hoe zij het doen.

Deze zomer nemen we je digitaal mee langs alle elf dorpen. Iedere week passeren we een nieuw dorp met verhalen over successen, knelpunten, maar vooral over veel energie, veerkracht en gemeenschapszin. Samen schouders eronder, zaken zien te bereiken. Laat je deze zomer inspireren. Volg ons op LinkedIn (@LVKK), Twitter (@LVKK_NL) of Facebook (deLVKK) en reis mee. Deze week: Luttenberg.