Heb jij een idee voor je dorp?


Dorpsbewoners die een idee voor hun dorp hebben dat binnen een jaar te realiseren is, kunnen zich tot 31 oktober inschrijven bij Kern met Pit.

Zij maken kans op € 1000 voor hun project en het predicaat Kern met Pit. Het kan om allerlei ideeën en initiatieven gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin, speeltuin, tafeltje dekje tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het de directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. 

Wat biedt Kern met Pit?
Iedereen kan zich inschrijven, maar er gaat wel een selectie aan vooraf. Eenmaal binnen? Dan opent dat deuren bij gemeenten en andere organisaties via een eigen toegewezen adviseur. Deze staat klaar met tips, advies en contacten in ons netwerk.

Daarnaast biedt Kern met Pit interessante workshops en bijeenkomsten! Denk aan crowdfunding, plan van aanpak, maar ook vloggen. Dorpen met een (bouw)technische vraag, krijgen gratis advies van ingenieursbureau Arcadis. Bijvoorbeeld bodemonderzoek bij de aanleg van een moestuin of een bouwtechnische tekening bij een bouwwerk.

Kern met Pit is een initiatief van KNHM en helpt al 40 jaar burgerinitiatieven te realiseren. Door deze jarenlange expertise zijn al duizenden mooie dromen voor dorpen en buurten waargemaakt.