Het 7e PlattelandsParlement

|   PlattelandsParlement

Op zaterdag 17 juni vond het PlattelandsParlement plaats. Een gratis festival voor actieve inwoners van dorpen en kleine kernen, ondernemers, bestuurders, politici en Kamerleden. Dit jaar n de gemeente Bronckhorst.

Een veelzijdig programma met workshops, lezingen, presentaties, muziek en film en veel actieve bewoners. Dat waren de ingredi├źnten van een prachtige dag, weergegeven in een filmverslag van Serge Calon. 

17 juni was een dag om elkaar te ontmoeten en weer opgeladen naar huis te gaan. Met idee├źn van anderen, nieuwe contacten en het besef dat we samen sterk staan en gezamenlijk veel kunnen bereiken als het gaat om een fijne en goede leefomgeving. Daar hebben we elkaar voor nodig als inwoners van dorpen en kleine kernen, maar ook als burger en overheid. Met een optrommelactie haalden we tijdens Het PlattelandsParlement onderwerpen op voor de gespreksagenda die de komende twee jaar leidend zal zijn in het overleg met Tweede Kamerleden, fractieleden en onze gesprekspartners van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Binnenkort hierover meer.

Eric van Oosterhout, burgemeester van Emmen, was dagvoorzitter.  Het programma startte met de film 'De grote Optrommelactie' van Serge Calon. Optrommelen is een methodiek die dorpsfemme Femke Heythekker inzet in o.a. Drentse dorpen en die anderen wellicht weer kunnen gebruiken om in eigen dorp of kern aan de slag te gaan. Het Kameroperahuis liet de aanwezigen zich trommelend opwarmen voor de dag, die ook indrukwekkend afgesloten werd: Sara van Gennip droeg een door haar deze dag geschreven tekst voor.

Verslagen en presentaties van de workshops.