Symposium The Dutch Way, bewoners aan zet in Europa

De commissie internationaal van de LVKK en het Centre of Expertise Krachtige Kernen organiseren gezamenlijk een gratis symposium dat aansluit bij het European Rural Parliament. Dit symposium vindt plaats in Kessel, op 19 oktober van 10.00-17.00 uur.

In de ochtend staan gesprekken over grensoverschrijdende initiatieven centraal:

  • Een beeldend verslag van een studiereis naar Engeland met als thema sociaal ondernemerschap, georganiseerd door het Centre of Expertise Krachtige Kernen van de HAN. 
  • Het delen van ervaringen met een grensoverschrijdende dorpendialoog in Limburg.
  • Het Achterhoekse dorp Netterden vertelt over het grensoverschrijdende project ‘Mach Mit’, waarmee zij de Kern met Pit prijs 2017 hebben gewonnen. 
  • Het Interreg-project KRAKE van de HAN-Hogeschool, gericht op kennisuitwisseling over de leefbaarheid van dorpen en wijken in Nederland en Duitsland. 


Tijdens een internationale lunch zal een delegatie van de deelnemers aan het European Rural Parliament aansluiten bij het symposium.

De middag staat in het teken van de kracht van zelfsturing. De verhouding tussen burgers en overheid is in Nederland sterk in beweging. Dit wordt vanuit Europees perspectief als bijzonder ervaren. De gemeente Peel en Maas is één van de koplopers in Nederland. Er wordt al 15 jaar ervaring opgedaan met gemeenschapsvorming en zelfsturing door de burger. “Samen zelf doen” dat is de kern van zelfsturing! Tijdens deze middag zullen enkele sprekers de kracht van zelfsturing binnen Peel en Maas toelichten.

Wilt u geïnspireerd worden door grensoverschrijdende initiatieven en meer weten over de kracht van zelfsturing? Zet 19 oktober alvast in uw agenda en meld u direct aan. Deelname is gratis.

Locatie
Kasteel Keverberg
Kasteelhof 4
5995 BX Kessel