25 maart: digitaal symposium 'Wat eten we morgen?'


In veel EU-landen zijn bewoners actief bezig met gezonde voeding. Ze willen gezond eten, letten op de herkomst van hun voeding en verbouwen soms zelf de producten. Het Samenwerkingsverband Burgerkracht Europa (SBE), waar ook de LVKK deel van uitmaakt, organiseert op 25 maart van 14.00-16.30 uur een online (gratis) symposium.

Tijdens het symposium van de SBE zullen succesvolle burgerinitiatieven op het gebied van gezonde voeding uit diverse landen te zien zijn. Deze initiatieven passen in de ambities van de Green Deal die de Europese Commissie heeft vastgesteld: het programma ‘van boer tot bord’. Het zijn bewoners zelf die grote impact hebben om die ambities waar te maken. En dan is het altijd leuk en goed om van elkaar te leren. Hoe doen andere bewoners het bijvoorbeeld in Duitsland, Belarus, België of Zweden? En wat gebeurt er hier in Nederland?

Bewoners(groepen) die bezig zijn met gezond eten, beleidsmakers, professionals, studenten en geïnteresseerden die met elkaar iets willen ondernemen op dit gebied zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit internationale symposium.

Dagvoorzitter Ben van Essen (SBE) opent om 14.00 uur het programma. Daarna vertelt Maurits Steverink, coördinator platform Achterhoek Food, over het LEADER-programma dat zich richt op de verduurzaming van de voedselketens in de Achterhoek: Van grond tot mond. Het thema gezond en eerlijk eten wordt in een breed perspectief gezet door 2 inleiders: voedingsexpert Jaap Seidell, hoogleraar voeding en gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Leen Laenens, voorzitter Velt. Vervolgens is er gelegenheid deel te nemen aan online workshops.

Symposium gemist? Hier een link naar het nieuwsbericht met het verslag.