Aanmelding Dorpsvernieuwingsprijs 2023 van start!

|   Dorpsvernieuwingsprijs

Wie wordt de opvolger van Zalk (Ov.), Varsselder Veldhunten (Gld.) en Luttenberg (Ov.), de winnaars van de Dorpsvernieuwingsprijs 2021? Dorpen die actief werken aan de leefbaarheid voor nu en op de langere termijn, kunnen net als zij een steun in de rug krijgen met de Dorpsvernieuwingsprijs. Er zijn drie prijzen beschikbaar: € 3000 voor de winnaar en twee cheques van € 1500 voor de twee medewinnaars. Deze prijzen zijn bedoeld voor projecten die de leefbaarheid van het dorp bevorderen.

De jury heeft in haar beoordeling dit jaar extra aandacht voor zorgprojecten (in de breedste zin van het woord) in het dorp. De uitreiking van de Dorpsvernieuwingsprijs 2023 is op vrijdagmiddag 17 november als onderdeel van het symposium ‘Zorg in het dorp’.

Aanmelden voor deelname kan vanaf nu via de eigen provinciale vereniging. Kijk op de site van je vereniging wanneer de inzendtermijn sluit en download daar de criteria en het aanmeldingsformulier. Je vereniging zal er voor zorgen dat het aanmeldformulier bijtijds bij ons is. Van 1 augustus tot 15 september beoordeelt een jury onder leiding van Elles Bulder (HanzeHogeschool Groningen) de inzendingen. 15 september 2023 worden de drie finalisten van de Dorpsvernieuwingsprijs bekend gemaakt.