Busje komt zo? ANWB polst situatie auto en ov op platteland


'Als er steeds minder bussen komen, jaag je mensen de auto in'. Alle Postmus (BOKD) verwoordt de praktijk op het platteland. Nog altijd zijn mensen hier afhankelijk van een auto, ook al kan niet iedereen dit betalen. Gelukkig zijn er fantastische initiatieven zoals de Wensbus in de provincie Limburg die voorzieningen bereikbaar houdt, zoals een van de initiatiefnemers, Ton Ory (VKKL), vertelt. Maar de auto blijft in dorpen en kleine kernen onmisbaar.

De ANWB laat in het artikel 'Busje komt niet/soms/bijna', Alle Postmus en Ton Ory hun blik op de behoefte aan een auto en het gebrek aan openbare vervoersvoorzieningen op het platteland geven. Vanuit de ANWB komt Janique Huijbregts aan het woord: ‘In Zeeuws-Vlaanderen, waar voorzieningen minder goed bereikbaar zijn, komen mensen zonder auto in de problemen, zoals jongeren, senioren en mensen met lage inkomens. Onderschat niet welke rol de auto speelt in het dagelijks leven van mensen’, zegt ze. 

Lezers van het artikel kunnen online op de volgende vraag reageren: WAT VIND JIJ? Wie moet ervoor zorgen dat dorpelingen zonder auto of rijbewijs mobiel blijven?