Directeur Bestuur en Wonen (BZK) onder indruk van bewonersinzet


Op 12 januari bezocht een delegatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken het dorp Spijk (Zevenaar) en de wijk Malburgen (Arnhem).

De LVKK en de LSA organiseerden dit bezoek, gericht op een kennismaking met de nieuwe directeur generaal Bestuur en Wonen (BZK) Chris Kuijpers. We waren te gast in Spijk, waar de Stichting Actief Spijk liet zien wat er de afgelopen jaren door bewoners bereikt is. En dat is heel wat, zoals ook de Gelderlander op de laatste dag van het vorige jaar al berichtte. Lees ook het artikel 'Spijk wijst hoog bezoek op belang dorpsschool' in de Gelderlander van 12 januari 2018.
Vervolgens ging het gezelschap naar de Arnhemse wijk Malburgen. Daar ging het ondermeer over vastgoed voor bewoners; aandachtswijken en bewonerskracht; ondernemerschap en geldstromen.

Na afloop liet Chris Kuijpers weten onder de indruk te zijn van de inzet van bewoners: "De gastvrijheid in Spijk, de ontvangst, de geproefde inzet van zoveel bewoners waren hartverwarmend. Bewoners kunnen en willen veel zelf doen, dat is wel duidelijk. Het is vooral onze taak als lokale en landelijke overheid om dat mogelijk te maken. Ook in Malburgen een ontvangst met mooie verhalen over het grote rendement van bewonersinitiatief op een hele wijk, wederom aan een gastvrije tafel. Dank aan allen die dit hebben georganiseerd. Niet in de laatste plaats dank aan de LVKK en LSA, die nog eens hebben onderstreept dat zij midden in dit netwerk staan."