Hoera! Dorpshuizen weer open!


Vanaf 5 juni mogen dorpshuizen en andere gemeenschapsaccommodaties weer open voor meer bezoekers en activiteiten. Uiteraard met inachtneming van de veiligheidsregels. En bij keelpijn, verkoudheid etc. is het natuurlijk zaak thuis te blijven.

In het dorpshuis mogen 50 mensen zijn met een vaste plek om te zitten. Vrij lopen door de ruimte, is niet de bedoeling. Even naar de toilet gaan kan wel natuurlijk, mét mondkapje op. Er kan echt weer meer dan voorheen, toen alleen dagbesteding was toegestaan. Activiteiten als sport, recreatie, gezelschap en cultuur, mogen weer. Ook op de bonnefooi even langskomen, mag. Dan moet er wel registratie bij de entree plaatsvinden. Bij alle activiteiten is aanmelding vooraf nodig.

Bar en (ondersteunende) horeca mogen weer open. Dat maakt het ook weer makkelijker elkaar te ontmoeten. Ook mogen er weer ruimtes verhuurd worden voor vergaderingen etc. Ook dan gelden de veiligheidsregels in relatie tot Corona en de regels rond 50 mensen max in de accommodatie.

Lees hier de volledige regels over het heropenen van de dorpshuizen en gemeenschapsaccommodaties per 5 juni, zoals opgesteld door het Ministerie van VWS.