Koning bij symposium Zorg op het Dorp


Zijne Majesteit de Koning is dinsdagmiddag 21 november in Schaijk aanwezig bij het symposium Zorg op het Dorp. De bijeenkomst staat in het teken van de kenmerken en de knelpunten rond zorg en welzijn op het platteland, van bewonersinitiatieven en van de kracht van kleine gemeenschappen. Het symposium is een initiatief van de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen, Nederland Zorgt Voor Elkaar en Taskforce Oost.

Tijdens het symposium wordt de tweejaarlijkse Dorpsvernieuwingsprijs uitgereikt. De prijs is bedoeld om de initiatieven van bewoners te erkennen en om succesvolle acties voor het versterken van de voorzieningen in dorpen te belonen . Dit jaar maken de dorpen Grijpskerk (Groningen), Mariënvelde (Gelderland) en Vledder (Drenthe) kans op de prijs. 

De Koning is aanwezig bij een deel van het plenaire programma en bezoekt twee workshops waarbij deelnemers aan de hand van praktijkvoorbeelden in gesprek gaan over onder andere het organiseren van zorg in een dorp en de rol van dorps- en gemeenschapshuizen. Ook spreekt de Koning met de winnaar en de finalisten van de Dorpsvernieuwingsprijs over hun initiatieven om de zorgvoorzieningen in hun dorp te versterken en de leefbaarheid te vergroten.

Lees hier meer over het symposium en het programma.

Voor pers geldt: 
Accreditatie is mogelijk tot uiterlijk donderdag 16 november 16.00 uur via kpiebenga@lvkk.nl onder vermelding van naam, medium en functie. Geaccrediteerde media ontvangen een persprogramma met nadere informatie. Bij grote belangstelling kan een beperkte toegangsregeling gelden.