Nieuwe naam voor KNHM


De KNHM-Foundation, organisatoren van Kern met Pit, en een organisatie met wie we vaak samenwerken (onlangs maakten we nog samen het magazine Werkplaats over de energie in dorpen) heeft een nieuwe naam gekregen: Katalys. Gekozen is voor een naam met de associatie van ‘katalysator’. Een mooie keuze want Katalys ondersteunt met kracht lokale initiatieven.

Inmiddels bestaat de organisatie 135 jaar. Tijd voor een nieuwe naam en een nieuw jasje. Het nieuwe logo is een verwijzing naar de oorsprong van de organisatie en geïnspireerd op ontwerptekeningen en kadastrale kaarten. De kleuren zijn de vertrouwde kleuren gebleven. In het kader van het jubileum is er een onderzoek uitgekomen van Motivaction (in opdracht van Katalys), dat aantoont dat veel (meer dan je denkt) Nederlanders zich actief inzetten om hun eigen leefomgeving beter, groener, gezonder en gezelliger te maken. En op 13 september is er de jubileumconferentie Ruim Baan voor Geitenpaadjes met daarna een vervolg per provincie.

Wij feliciteren Katalys bij deze met het jubileum en wensen Katalys, samen met vele partners en vooral actieve inwoners, nog vele krachtvolle en productieve jaren!