'Ondanks de hulp die we van de gemeente kregen, kostte het ons ontzettend veel tijd'.


‘Het middelpunt van het dorp, dé ontmoetingsplek voor jong en oud’. Zo omschrijft Paul Classens, geboren en getogen in Oirlo (1200 inwoners), gemeente Venray, de functie en betekenis van gemeenschapshuis De Linde.

Vrijwilligers uit het dorp knapten het dorpshuis op en Maurice Bergmans, vrijwilliger bij de KNHM foundation, adviseerde bij de planontwikkeling. Een proces met ups en downs. Paul en Maurice vertellen erover in het magazine Werkplaats. Het artikel gaat niet alleen over het renovatieproces, maar ook over de exploitatie, de inzet van vrijwilligers, mijlpalen, maar zeker ook dieptepunten.

Maar uiteindelijk met een geweldig eindresultaat: Het grondig opgeknapte De Linde – het veertig jaar oude pand is helemaal ‘gestript’ – is sinds het carnaval dit voorjaar in gebruik genomen. Paul: 'Iedereen is enthousiast en vindt het hartstikke mooi. Het heeft ontzettend veel tijd en moeite gekost, maar het gebouw was er ook echt wel aan toe.' Op 8 juli was de officiële opening, met een feest voor alle mensen die aan de renovatie hebben bijgedragen. 

De KNHM maakte samen met ons het zomernummer van magazine Werkplaats. We zijn trots op de veerkracht van dorpen en hun inwoners die er uit al die artikelen spreekt. Deze zomer nemen we je mee langs al die mooie initiatieven die in het magazine voorbij komen.