Start inschrijving WarmteBoost 2024


Goed nieuws, want er komt een vervolg op het succesvolle programma WarmteBoost. Een interactief programma waarmee we buurt- en dorpshuizen in heel Nederland helpen verduurzamen, bijvoorbeeld met spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, etc. Dit doen we door coaching, kennisuitwisseling en advies. En ruim 50 deelnemers krijgen een bijdrage van €25.000,- om de energielasten van hun buurthuis omlaag te brengen. Deze tweede editie begint met een online startbijeenkomst op 17 april.

Voor wie is het?
Het programma WarmteBoost is voor buurt- en dorpshuizen in heel Nederland die willen verduurzamen en waar vrijwilligers een belangrijk deel van de activiteiten organiseren. Ook is het belangrijk dat de ontmoetingsplek in eigendom van de aanvrager óf dat er een gebruiks- en huurovereenkomst is van minimaal 5 jaar.

Wat krijg je?
Met advies en begeleiding en daarnaast voor 50 plekken een bijdrage van max. €25.000 kunnen ontmoetingsplekken hun pand verduurzamen en zich ontwikkelen tot een duurzame inspiratieplek voor de buurt of het dorp. Daarnaast worden er diverse bijeenkomsten georganiseerd voor alle deelnemers.  

Je kunt je vanaf 18 april 2024 inschrijven op www.warmteboost.nl.  Inschrijvingsperiode WarmteBoost 2024 loopt tot 17 mei 2024.

Het Postcode Loterij Buurtfonds (onderdeel van The DOEN Foundation), KatalysLSA bewonersOranje Fonds en de LVKK geven gezamenlijk een doorstart aan het programma WarmteBoost, om opnieuw de energiekosten van ontmoetingsplekken in Nederland te verlagen. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.