Terugblik sessies WarmteBoost


In januari en februari organiseerde WarmteBoost zes kennisbijeenkomsten door heel het land. Deze waren bedoeld om buurt- en dorpshuizen te helpen zelf aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun pand. De sessies werden georganiseerd bij inspirerende ontmoetingsplekken die al flinke stappen hebben gezet op het gebied van het verduurzamen van hun pand, zoals MFC Engelbert in Groningen.

Na een introductie en rondleiding kregen de deelnemers uitleg over de werkboeken van WarmteBoost, die je stap voor stap meenemen in het verduurzamingsproces. Na de uitleg gingen de deelnemers, samen met adviseurs van Katalys, zelf aan de slag met het uitwerken van hun eigen plan op maat voor hun ontmoetingsplek. Tot slot kregen ze tips over vervolgstappen en de mogelijkheden voor ondersteuning om de gemaakte plannen ook uit te voeren.

“De belangstelling voor de kennisbijeenkomsten laat zien dat veel buurt- en dorpshuizen aan de slag willen met het verduurzamen van hun pand. Iedere keer ben ik weer onder de indruk van de hoeveelheid kennis die er al bij de vrijwilligers van buurt- en dorpshuizen is. Het belangrijkste inzicht dat tijdens de kennissessies vanuit de deelnemers naar voren kwam was dat het begint met inzicht in je pand en het gebruik ervan. Van daaruit kun je plannen. De werkboeken die we vanuit WarmteBoost gemaakt hebben, en die ook gedeeld werden tijdens de sessies, helpen daarbij.” Pieter Rozema, programmamanager WarmteBoost vanuit Katalys.

WarmteBoost is een initiatief van het Postcode Loterij Buurtfonds, Katalys, LSA Bewoners, Oranje Fonds en de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK) en wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.