Goed Voor Elkaar Dorp Gasselternijveen


De dorpscoöperatie in Gasselternijveen is enorm actief en blijft de pols van het dorp voelen. "Wij vinden het belangrijk om te weten waarmee inwoners worstelen. Eind 2021 hebben we een kanskaartenactie gehouden. Met ruim 35 vrijwilligers hebben we bij zo’n 700 huizen aangebeld en de actie toegelicht. Na zo’n twee weken hebben we de kaarten weer opgehaald. We ontvingen 160 reacties vanuit 55 gezinnen. Inmiddels hebben we 30 mensen kunnen helpen. Het is een voorbeeld van een actie die wij passend vinden voor onze dorpscoöperatie en waarmee wij ook goed zichtbaar zijn in het dorp."

'De huiskamer is ontstaan in samenwerking met de welzijnsorganisatie en dankzij een bijdrage van het Oranjefonds. Inmiddels is in meerdere dorpen in onze gemeente een huiskamer in het dorpshuis!'

Gemeenschapskracht komt tot bloei als bewoners zelf de verantwoordelijkheid nemen én krijgen voor de toekomst van hun eigen dorp of wijk. In sommige dorpen komt het maar niet van de grond, in andere dorpen is het niet te stuiten. Wat maakt dat verschil? Of: wie maakt het verschil? Elf dorpen laten in de publicatie Goed Voor Elkaar Dorpen op onze site (en in print verkrijgbaar via de provinciale verenigingen), zien hoe zij het doen.

Deze zomer nemen we je digitaal mee langs alle elf dorpen. Iedere week passeren we een nieuw dorp met verhalen over successen, knelpunten, maar vooral over veel energie, veerkracht en gemeenschapszin. Samen schouders eronder, zaken zien te bereiken. Laat je deze zomer inspireren. Volg ons op LinkedIn (@LVKK), Twitter (@LVKK_NL) of Facebook (deLVKK) en reis mee. Deze week: Gasselternijveen.