Symposium Zorg op het Dorp


Dinsdag 21 november vindt het symposium Zorg op het Dorp plaats. Een middag met workshops en volop inspiratie vanuit hele diverse initiatieven. En niet te vergeten interessante gesprekken en lezingen. Zo zal Bettina Bock, hoogleraar Inclusieve plattelandsontwikkeling aan de WUR, ingaan op de vraag: Hoe overleef ik de zorg?!

Tijdens het symposium zullen verschillende aspecten én knelpunten van zorg en welzijn op het platteland aan bod komen. Een belangrijke vraag waar tijdens het symposium een antwoord op gezocht zal worden is: wat is er nodig om zorg op het dorp veilig te stellen? Er is uitgebreid aandacht voor de vele bewonersinitiatieven en gemeenschapskracht die zorg op het dorp mogelijk maken. Onderdeel van het programma is ook de uitreiking van de Dorpsvernieuwingsprijs, waarbij de jury dit jaar extra aandacht heeft voor zorginitiatieven in het dorp.

Meer informatie over het programma en de workshops vind je via onderstaande links. Inmiddels hebben wij het maximum aantal aanmeldingen voor deze middag bereikt en is het helaas niet meer mogelijk je aan te melden.   

Symposium Zorg op het Dorp 

  • Dinsdag 21 november van 12.45 tot 17.30 uur
  • Locatie: Dorpshuis De Phoenix, Pastoor van Winkelstraat 11, 5374 BG Schaijk
  • Dagvoorzitter: Jacqueline Kerkhof 
  • Organisatoren: Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK), Nederland Zorgt Voor Elkaar (NLZVE) en Taskforce Oost (een initiatief van vijf apotheekhoudende huisartsen uit Gelderland en Overijssel die zich inzetten voor het behoud van goede eerstelijnszorg door apotheekhoudende huisartsen in dunbevolkte gebieden).
  • Deelname: gratis

Direct naar ->